RSS Flöde

Värsta slapparhelgen/erviluca

Postat den

chill in sofaCecy

En hel helg gick till att bara SLAPPA. Jag satt mest i soffan och tittade på filmer och serier. Bredvid mej låg Milton och Cecy – ibland på varsin sida, ibland på golvet på mina fötter och ibland i knät.

Då och då gick vi en liten promenad. I pyjamas (inte hundarna). Det gör inget på vintern för då gömmer man pyjamasen i vinterjacka till knäna, och stövlar.

Det kändes konstigt att göra INGET. Funderade på att frosta av frysen för det behövs verkligen, men jag öppnade frysdörren och såg att där var massor av frysvaror så stängde jag den igen och tänkte ”orkar inte”.

mindhunter

Jag såg bland annat serien Mindhunter på Netflix. Den handlar om en man (FBI-anställd) som börjar fundera på VARFÖR vissa blir mördare och om det har något med deras uppväxt att göra. Han slår sej ihop med en beteendevetare och dom börjar besöka seriemördare i fängelser och intervjua dom.

Det mest fascinerande är det enorma MOTSTÅND dom möter från rättsväsendet, chefer och poliser. Man är helt övertygad om att vissa människor ÄR sådana. Punkt. Detta är 70-talet och så var det då. Se den!

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Stefan Viktorsson

  En slapp helg. En annan kanske ville slippa helg men helg var det ändå. Stefan som vet att det var helg.

  Gilla

  Svara
 2. Att vissa blir mördare står nästan ristat i sten. Det är personer med särskilda personlighetsdrag, som innefattar en stor brist på empati och en stor dos hybris. För att säga det så enkelt som möjligt.

  Ofta har familj och vänner sett varningstecknan långt innan, men avfärdar dem som inbillning.

  // Kao

  Gilla

  Svara
  • Dessa ”personlighetsdrag” finns hos flera, men det handlar sedan om hur dessa människor har det som barn, med kärlek, omtanke, vettiga gränser etc. dessa personlighetsdrag + knasig uppfostran = kriminalitet.

   Gillad av 1 person

   Svara
   • Just precis. De barnen vet vad som förväntas av dem – annars kommer de tvingas utstå nån form av gensvar de inte kommer gilla eller nå framgång av utifrån sina val. Men eftersom psykopati är en personlighetstyp, inte en personlighetsstörning, så kommer den aldrig att helt försvinna.

    // Kao

    Gilla

    Svara
 3. Jag såg en dokumentär för några år sedan om en hjärnforskare som försökte hitta avvikelser i psykopaters (som satt i fängelse för mord) hjärnor. Han hittade det! Sen undersökte han sin egen hjärna och han hade också avvikelsen. Han intervjuade sin mamma som sa att hon noterat att han var lite ”annorlunda” men att han styrts in på ”rätt vägar” av sina föräldrar och alltså blivit hjärnforskare. Mycket intressant!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: