RSS Flöde

Sommartid eller vintertid? Eller: Att reta sej på småsaker. /erviluca

Postat den

nagel som gått av

Jag förståååååår att små saker kan bli stora i den lilla världen. Jag förståååår verkligen det. Att man inte har annat att fundera på än att man retar sej på småsaker, som att en nagel gått av eller att benen på stolen är fel färg för att det ska passa ens estetiska sinne (eller vad det kan vara)….

bord och stolar.jpg

Jag förstååååår att små saker kan bli stora för en del människor. Jag förståååår verkligen det. Att man inte har annat att fundera på än att barnen inte hänger sina jackor i hallskåpet, utan istället hänger dom utanför på krokarna, alternativt ”tappar” dom på golvet.
Jag förståååår.

 

Jag förståååår att man kan reta sej på, och hänga upp sej på småsaker här i livet. Givetvis gör jag också det, och retar mej på DET (att jag retar upp mej på småsaker alltså)!

sommartid-vintertid

Men det kryyyyper i mej när det tycks som om det är VIKTIGT att välja om vi ska ha ”sommartid alltid eller vintertid alltid”? För den frågan ställdes till mej idag, och när jag svarade att jag absolut inte bryr mej, för det viktiga är att vi inte håller på och BYTER tiden hela tiden (även om jag överlever det också!)….

spara tiden 4

”…men visst är det härligt att vi VINNER en timme när vi gå över till vintertid, så om vi bestämmer att ha sommartid för alltid, har vi ju förlorat en timme…”
Eeeeeeh, WHAT!?! På riktigt??? Är det SANT att man kan tänka så?

spara tiden

Vad har du gjort av den där Viktiga Timmen? Har du lagt den i en spargris och sparat den? Eller har du sparat alla timmar genom åren i ett kassavalv, som du förseglat och vad ska du göra av alla dessa timmar SEDAN? Å andra sidan har du väl tagit ut dessa timmar när vi ändrat till sommartid sedan?
Eller?
Det BORDE ju gå med plus minus noll. Eller? Jag som är så dålig på matte kanske inte har fattat att vi har en massa sparade timmar liggande någonstans….

sommartid vintertid indian

Menar du ALLVAR att det skulle kunna vara viktigt för ”folk” om vi har ”vintertid” för alltid eller ”sommartid” för alltid??

Det kunde jag inte ens räkna ut med min klokaste del av hjärnan att det skulle kunna bli en diskussion!

spara tiden 3

Det är väl bara att sluta flytta klockan. Klart.

Så har vi den tid vi har!

Åååååh, vad det här retade mej! Och åh, vad det retar mej att det retar mej!
Pust!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: