RSS Flöde

Regler för gångtrafikanter eller Hur svårt kan det va?! /erviluca

Postat den

människor i tunnelbanan.jpg

 

 1. Vid gång gäller högertrafik. Om du behöver stanna och prata med någon eller bara stå still; ta då ett steg åt sidan – gärna vid en stolpe eller vid en vägg och stanna. STANNA INTE MITT I GÅNGTRAFIKEN!

2. Om du vill stå och prata med andra människor i tunnelbanan, på affären etc; TA ETT STEG ÅT SIDAN och stå inte MITT I VÄGEN där andra människor ska gå, eller ta varor.

kö.jpg

3. Att stå i kö:

– Stå så pass nära framförvarande människa att ANDRA människor förstår att du står i kön! När den framförvarande människan tar ett steg framåt, ska du OCKSÅ göra det, så att du inte skapar ett avstånd som gör att man tror att bakomvarande INTE står i kö.

Speciellt svårt verkar människor ha att stå i kö vid en Bankomat. Jag förståååår att man inte vill vara för nära eftersom det kan kännas jobbigt för den som tar ut pengar, men man behöver för den sakens skull inte stå FEM meter ifrån framförvarande Bankomatuttagare.

–   Var beredd när det är din tur. Gör det du ska och ta sedan ett steg åt sidan så att nästa person kan göra sitt, dvs fippla inte med kvitton etc mitt i vägen, utan TA ETT STEG ÅT SIDAN.

rulltrappa.png

4. ALLA vet att man ska stå på HÖGER sida i rulltrappan. Gör det. Bara gör det. OM du behöver gå, och har bråttom, så håller du dig till VÄNSTER och där får du INTE stanna och stå still. Punkt.

5. Om det är mycket människor som vill åka tunnelbana eller buss: längre IN i bussen/tunnelbanetåget! Så långt in som du kan! Det är stört-irriterande när man står utanför och ser att det finns MASSOR av plats i gångarna i tunnelbanetåget/bussen, men folk trängs precis innanför dörrarna. HUR SVÅRT KAN DET VA?

bresa med benen 3.jpg

6. BRESA INTE MED BENEN i tunnelbana eller buss! Punkt.

 

TACK PÅ FÖRHAND!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: