RSS Flöde

En liten pojke/erviluca

Postat den

 

Mamma och son 1

Jag ser dom på avstånd – en ung mamma med sin lilla son, ca 3 år gammal. Dom står på en parkeringsplats och det är tomt på bilar, eftersom det är kommunens p-plats, och pratar. Jag hör inte vad dom säger. Jag tänker ”…dessa fantastiska mammor…” ungefär, som jag ofta tänker när jag ser alla dessa unga mammor med sina barn, och hur dom kämpar, lever, försöker, gör sitt bästa….

Jag minns….

pojke som kramar nalle

Tydligen har pojken och mamman kommit överens om något, för pojken sätter sej på ett litet staket och mamman springer iväg. Jag förstår att hon ska hämta något, och att dom kommit överens om att pojken ska vänta. Han är tre år…

….och väntar.

Han kramar sin nalle hårt. Sitter blickstilla. Mamman springer iväg.

Jag tänker att hon springer för att det ska gå fort, för att hon förstår att det är stort och svårt för sonen att bli lämnad och vänta – ensam.

Mamma och son

Hon springer runt hörnet på ett garage och han ser henne inte. Han kramar nallen hårt hårt. Mamman kommer tillbaka runt hörnet efter 5 sekunder. Hon går snabbt tillbaka mot pojken och har hämtat det hon skulle.

När återföreningen sker är den stor och mäktig. Pojken gråter häftigt – det var läskigt och stort att vänta, ensam. Mamman tröstar och pratar med sin lilla pojke.

Mamma och son 3

Det är stort och mäktigt, känner jag. En klok och förstående mamma. En liten pojke som ska tränas att våga, men där det blev för stort när mamma ”försvann” för 5 sekunder och var ”för långt borta”.

Livet är stort och mammor är fantastiska.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

 1. Maria Ebbeskog

  Ja ibland måste man lämna sitt barn. Detta kommer barnen ihåg för alltid… Men de förstår det inte. Jag blev lämnad på sjukhuset. Jag vaknade och ropade på sköterskan. Ibland kom hon och till sist kom hon bara för att öppna och smälla igen dörren… Mamma var hos mej på dagarna iallafall.

  Jag blev lämnad på semestern också på natten… Men då var jag dock inte ensam. Jag hade mina kompisar hos mej då. Jag gick ut på balkongen och ropade på barnvakten. Hon skulle komma och se till oss under natten några gånger tills mamma och pappa kom.
  /Maria

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: