RSS Flöde

Idag fyller Minsting år! /erviluca

Postat den

Detta datum, för 14 år sedan, låg jag på operationsbordet med bedövad mage. Det sa PLASK och så kom Minsting. Han lades vid mitt huvud (ja, för man har ju en operationsduk på bröstet som ett skydd emot att SE eländet…) och jag tänkte: ”Han ser PRECIS ut som jag föreställt mej!”, och så började Minstings liv.

Dagen efter var det Midsommarafton. Jag låg  i en säng på Södersjukhuset, med Minsting på bröstet, och bara njöööt (och hade ont i operationssåret, men VISSTE ju att ”Det går över”) av min fjärde son. Resterande söner var på midsommarfirande med sin pappa (berättade dom sedan).

Några dagar senare var jag hemma med Den Nya Sonen och livet fortsatte som det gjort tidigare, med hushållssysslor och passande av söner. Minsting hamnade rätt snart i ett bärsele (BabyBjörn) på bröstet och där hängde han sedan nästan jämt, eftersom jag hade så fullt upp med storebröderna, som var 3 och 4 år, och som var överallt och ingenstans.

Minsting fick kolik, så jag vandrade runt på nätterna också, med  honom i bärselet; vandrade och vandrade, med en visshet om att ”det går över” och att ”det är sista gången jag gör det här”. Äldste sonen hade också kolik, men då kändes det som om det aaaaldrig skulle ta slut och jag höll på att ”bryta ihop”. Med Minsting hade jag mer erfarenhet, men var lika trött för det.

Dagarna gick som i ett töcken. Men I did it och nu är Minsting en låååååååååååååååååååång Lufs!

Att växa så mycket på så kort tid tar på krafterna. Att fyllas av en massa hormoner, som kroppen ännu inte vant sej vid, tar på krafterna. Detta betyder att man en period i livet har en Stoooor Lufs som vandrar omkring som i en dimma och knappt orkar röra på munnen….

…men, som vanligt så har jag ”been there – done that”, och det är väl det som både är tjusningen och det tråkiga (ibland) för Den Fjärde Sonen att vad han än går igenom och vad han än gör, så har jag ”been there – done that”, så allt han gör betraktas med ett Stort Lugn och ”detgåröver”.

GRATTIS ÄLSKADE MINSTING PÅ DIN FJORTONÅRSDAG!!!!

Må du leva i 100 år!!

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Keep it coming, writers, this is good stuff.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: