RSS Flöde

Vad hände?? /erviluca

Postat den

 

Jag har sagt, och skrivit, det förut, och jag skriver det igen. Ibland är jag lite tjatig.

Sönerna åkte hem till sin pappa igår, efter fem veckor hos mej (!), och det har gått superbra – dom hade kunnat få stanna i FEM veckor till! Men det enda är att jag tycker att det är så trååååååååååååkigt och seeeeeeegt att laga mat och hitta på olika maträtter varje dag. Blä!

”Jamen KILLARNA kan väl HJÄLPA TILL!?!” säger Fru Snusförnuftig då.

”Aaaaa….”

Såja. Då har vi avhandlat det.

Vad jag kan göra när jag är ensam, men inte när killarna är där (!), är att gå omkring naken. Så det gjorde jag. Kände mej rätt fin/vacker….

…när det plötsligt dök upp en KÖTTBULLE med ben i en spegel!

”VEM är det???”

Jag tittade mej omkring.

…kan vi iallafall låtsas….

”JAG!?!?!”

Jag var Köttbullen med ben.

*suckar*

Jag som bestämt mej för att sluta fundera på ”bantning”, eftersom det är så destruktivt. Och funderat på bantning, och bantat av och till, har jag gjort i hela mitt liv, och NÅGON GÅNG borde man ju får sluta med det.

Men det är väl så att det är Kvinnors Lott är i Livet – att känna att vi inte ”duger” om vi har X antal kilon i övervikt. Grejen är ju att jag kände så här även när jag vägde 20 kg mindre och hade en kropp ”to die for” – när jag tränade dans fem gånger i veckan, 4 timmar om dagen! Då stod jag också framför spegeln och nöp i skinnet.

Det var svårare att få grepp då.

Nu ÄR det övervikt. No doubt about it. Och jag dansar inte 4 timmar om dagen.

Men jag går åtminstone en PW (tjohoooo! nytt tjusigt ord, som jag aldrig använt) om dagen, dvs jag går en snabb 1 timmes promenad varje dag, i princip (inte igår), så jag rör på mej!

Men i ”den här åldern” går ”hela systemet” och ”lägger sej”, så enligt ”bruksanvisningar” ska man äta två salladsblad om dagen i, för annars blir man fet. Jag har dessutom struma – den sorten som gör att hela systemet går långsamt – så jag har alltså ett ”dubbellångsamt” system inbyggt.

Åh, guuuud, vad det är synd om mej!

Kanske jag måste stå ut med ett köttbulleutseende, och vem bryr sej egentligen?!? VEM BRYR SEJ OM hur min mage ser ut???

Inte kommer kollegorna fram och säger: ”Eeeeeh, jag vill bara tala om att du suger för att du är så fet och jag vill inte prata med dej förrän din tjocka köttbullemage är borta!”

Typ.

Och ingen stoppar mej på gatan och säger: ”GÅ HEM!! Tjockisar som du är bannlysta här!”

Typ.

Men ibland känns det som om det inte skulle förvåna mej.

Vissa Dåliga Dagar.

Vissa BRA dagar känner jag mej som en älva! Alternativt efter ett lite glas med whiskey. Kanske jag skulle ta ”ett litet glas whiskey” varje dag, för att bli mer älv-lik – innifrån iallafall.

Näe, nu ska jag goolgla fram ”Bantningssoppan” som jag körde med förut. Den var god!  Jag gick nog inte ner i vikt av den, av vad jag minns, men det kändes bra att äta den…ett tag, som ett Tappert Försök.

Sen SKA jag börja springa….

…eller gå fortare…

…eller nåt.

Typ.

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Får man fråga vad du väger och hur lång du är? Eller är det för privat..? Du verkar inte speciellt tjock på dem bilder du lagt upp på bloggen..Kanske mest du som känner så..eller..?

  Gilla

  Svara
  • Ja, man får fråga, men man får inget svar. He he he! Jag är iallafall ungefär 167 cm lång. Men när vågen närmade sej 70 kg blev jag så förtvivlad att jag kastade den! Jag ligger på 25 i BMI så det är ingen ”ideal-vikt” precis…. Men HELST skulle jag vilja ”skita i vikten” helt! Och bara VARA. Om jag kunde. Vet bara inte hur man blir NÖJD och hur man struntar i vikten. Min mamma, som är 79 år, bantar fortfarande…fast hon alltid varit smal! Riktigt smal. Så det är faktiskt ”hennes fel”…He he he! Näe, jag är vuxen och borde kunna bli av med såna här fånerier. Av och till kan jag det, men av och till ”faller jag”. Som singel är man ju liksom…”villebråd” och ska ”synas” på ett annat sätt än om man är stadgad och ”trygg”, och har någon, som älskar en ”no matter what”…. Men men…Mina hundar bryr sej inte iallafall…Mina söner kommenterar ibland att jag är ”tjock”….Näe, inte alla – bara två av dom… 😉

   Gilla

   Svara
 2. 😂🤣😜 När jag läser det här 6 år senare skrattar jag högt! Gu’ vad jag är rolig!
  Bättre tjock och rolig än smal och sur!
  Fast det bästa vore kanske smal och rolig…. 🤔

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: