RSS Flöde

Leksandveckan /erviluca

Postat den

”Vår” stuga.

Jag var Helt Fascinerad av Att Vi Kom Fram! Faktiskt. Jag trodde bilen skulle falla samman låååååååååångt innan vi nått Målet! Hur jag tänkt lösa det? Tja, såsom jag alltid löser Problem, som dyker upp: På. Något. Sätt.

Inuti.

Tre rum, två tvåvåningssängar, en enkelsäng, en utsliten hörnsoffa, en liten tjock-tv med ca fyra kanaler och ett pentry. Ungefär sådär som en stuga brukar se ut och vara i ”medelsvenssonklass”.

Jo, det fanns ju större och lyxigare stugor också, som vi avundsjukt stirrade på och undrade vilka som hade råd att bo där. Genast satte Drömmar om Framtiden in för sönerna + kusinen:

Givetvis ska dom alla bli ”rika”. Storing inser att det innebär slit med skola och utbildning och att han måste jobba i sitt anletes svett för att få till det. Dom andra tre hoppas mer på ”räkmackegrejen”. Hur dom ska få till det, vet dom inte riktigt, bara ATT det kommer att ske: Dom kommer att bli RIKA.

Kanske någon av dom då kommer att kunna betala en lyxresa Någonstans för mej….drömmer jag….

På Sommarlandets första dag sken solen och det blev en hel del ACTION!

Jag tänkrw att jag skulle vänta och se….till senare i veckan…för att se vad jag vågade mej på, att åka…eller så tänkte jag skylla på ”åldern” eller ”skört skelett” eller nåt, för att slippa….

…fast dom tjatade inte på mej. Dom hade ju VARANDRA! Dom hade VARANDRA så mycket att dom glömde bort sin kära lilla mor….som smög efter med mobilen i högsta hugg, som värsta Spionen, och tog bilder av dom i tid och otid.

HAN vann tävlingen ”Mest Stänk!”.

HAN vann tävlingen ”Åka-baklänges-längst!”

Det kan vara KUL att halka! Här halkas det så det står härliga till!

”Det är väl bara att springa på……”

…för att komma över till hoppmattan mitt i vattnet.

Näe, inget var ”BARA” med den där snurriga snurren, kan jag säga, så skulle man till hoppmattan fick man SIMMA i det MINUS-gradiga vattnet (Siljan). Brrrrr! TVÅ var modiga/dumma nog att simma ut till hoppmattan.

 

Åka linbana över sjön är kul.

Ingen av grabbarna fattade att spetsen skulle vara längst fram.

Ingen båtvana i vår familj med andra ord.

TJOHOOO! Man kan FLYGA i en båt också!

Den nya kepsen FLÖG av (syns på bilden) och hamnade i vattnet. Den överlevde dock. Och sonen med.

 

Vi åkte också till Rättvik där det fanns en ”sommar-rodel-bana”.

Åka linbana baklänges på en rodel-”vagn” (?) uppför en låååååååång backe är kul!

Utsikten där uppe var hänförande!

 

Åka nedför i en rodel-bana var ännu roligare!!

För mej gick det i snigel-fart….

….. men för grabbarna gick det så fort att det ven i kurvorna! Mellan flög t o m av sin ”vagn”. Två gånger.

 

SAMARBETET killarna emellan har varit SUVERÄNT hela veckan!

Mina grabbar ÄGER!

 

Något som sugit är dock vädret! Fy faan, säger jag! Första dagen var det soligt, därefter har det varit grått och regnigt varenda jävla dag! Nästan. Och kallt!

Vi var sååååååååååå nära att ge upp och åka hem!

Vädret Spelar Roll när man är på semester och det är meningen att man ska vara UTE, och BADA!!

Vi har istället åkt till Borlänge och badat i badhus några gånger, varit i ett inomhuscentrum, shoppat och varit på bio.

Det skedde ett Under till: Bilen höll hela vägen hem också!

Hallelujah!

 

Min mamma, som vi besökte på vägen hem, frågade om vi inte besökt några kyrkor.

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!

Hon är för rolig.

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Hihi, du är mycket lik din far när det gäller en del saker…

  Gilla

  Svara
  • Ja, jag har ”ärvt” hela hans ”hipp-som-happ-sida”! ”Det-löser-sej-mentaliteten”…. Rätt kul så här i efterskott. Trodde förr att jag inte ärvt en millimeter från pappa…. 😛

   Gilla

   Svara
 2. Men vad glad jag blev av ditt inlägg, jag har varit så seeeeg, låg och inte orkat läsa och kommenterat, jo läst har jag gjort av och till. Men sommaren har varit tråkig och regnig, gud vad trist väder det varit och vad det påverkar humöret. Men så läser jag några av dina inlägg och så fnissar jag till, och din morsa är väl för underbar, vilken helt otroligt skruvad kommentar men ändå på samma sätt helt relevant.
  När jag var liten och åkte med släktingar nånstans gick vi faktiskt och glodde på och i den lokala kyrkan, det hade jag glömt bort. vet inte hur många kyrkor jag besökt som barn, fast jag skuttade nog mest runt på kyrkogården, men jag minns fortfarande den där lite unkna lukten, likten av gammalt och fukt.
  Hoppas ni hade det riktigt trevligt ändå och att det är bra med Flisa. Och vad bra att bilen höll hela vägen. Jag får ta och rycka upp mig och maila dig. Vi hörs hoppas jag =)

  Gilla

  Svara
  • Hej! Kul att höra av dej! Du brukar ju göra så där: ”Försvinna” ett tag, och sen dyka upp igen, eller hur?!
   Det mamma sa var en tyyyypisk (min-) ”mamma-kommentar”. Som jag sedan måste argumentar emot/för beroende på vad hennes fråga var… och som brukar irritera mej, men som jag får till något roligt så här efteråt… 😛

   Gilla

   Svara
 3. Ja men mammor irriterar man sig alltid på, oavsett, om barn förstod det, speciellt döttrar så skulle mycket tandagnisslan i onödan försvinna. Mammakärleken är lite unik, man både älskar dem, irriterar sig på dem, har alldeles för lite tålamod med dem, och tar dem för givna i en salig blandning, och ställer sällan lika höga krav på pappan, inte lätt att vara mamma….
  Och ja, ibland får jag för mig att inte hålla på så mycket med sociala medier utan att vara i real life, du vet lite präktig så där, men jag brukar aldrig vara borta så länge, utan nu har det varit av andra orsaker, men det kan jag skriva om sen till dig.
  Idag skiner solen iaf, alltid något =)

  Gilla

  Svara
  • Ja, vad jobbigt det är! Och det är har nästan blivit värre med åren för mej! Jag blir sååå irriterad! Dessa uttalanden som underförstått är kritik…Grrrrr. Och jag BORDE verkligen skita i det! Hon är ju 79 år! Då kan man väl får vara lite småknäpp! Men men…en mamma är alltid en mamma. Tur att jag har söner! Jag tror inte dom irriterar sej lika mycket…

   Gilla

   Svara
 4. ja nu blev jag anonym också, och med den sura ikonen också, hälsar v-slip

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: