RSS Flöde

Omskurna kvinnors män /erviluca

Postat den

Jag vaknar mitt i natten och kan inte somna om. Jag vet inte om jag drömt, men jag kan inte sluta tänka på omskurna kvinnor och deras män. Kan inte!

Jag funderar på att gå upp och skriva av mej, men tycker själv det är så korkat att sätta på datorn mitt i natten för att skriva om detta, så jag avstår, och ligger istället vaken en lång stund….

….tills jag låtsas att det är morgon och går upp och äter frukost. För DET är väl inte korkat, att äta mitt i natten?

Nåja.

Nu är det dag och jag har fortfarande ett stort behov av att skriva av mej om omskurna kvinnors män.

Jag har flera gånger funderat på detta förskräckliga övergrepp det innebär att skära av en kvinnas könsorgan och omvandla det till något Helt Annat, under skräckliknande former, utan bedövning. Detta övergrepp måste förfölja varje omskuren kvinna resten av livet, som ett Fruktansvärt Övergrepp (nästan som en våldtäkt!), kan jag tänka mig.

För att inte tala om ”efterverkningarna/biverkningarna” i form av infektioner, konstig läkning, svårt att kissa, ONT och allt annat som jag gissar plågar kvinnor i åratal efteråt.

Men sen kommer Resten.

Bröllopsnatten, då dom ska utsättas för ytterligare övergrepp, för det kan väl inte vara något annat, att få en stor (?) penis inträngd i ett litet hål, stort som ett pennskaft (vad jag har förstått), och dessutom troligen vara skräckslagen, ha ont och inte vara ett dugg upphetsad (dvs vara torr som fnöske). Detta övergrepp kommer därefter att pågå då och då under hela deras vuxna liv, olika ofta beroende på hur ofta mannen vill stoppa in sitt organ där.

Men det som jag funderade på i natt är hur dessa MÄN är funtade?! HUR kan man ens VILJA begå dessa övergrepp mot sin kvinna om och om igen, år ut och år in?? Njuter dom av detta? KAN verkligen en normalt funtad man NJUTA av att stoppa sin penis i ett litet litet hål som tillhör en annan människa, som kvider och kanske gråter och mår dåligt av detta? Är det en njutning?

Varför stoppar inte MÄNNEN omskärelsen av kvinnor, för att få tillfredsställande sexliv med sina kvinnor?

Näe, INGEN kvinna som har ett pyttelitet  hål som könsorgan vill ha sex, kan jag gissa, och därför slipper männen vara oroliga för att dom ska ”ligga runt”, men är det värt offret, som ALLA gör?

Sen orkar jag knappt tänka på hur det är när dom omskurna kvinnorna ska föda barn, blir uppskurna och ihopsydda (?) om och om igen. Går inte till slut hela deras dagliga liv åt att Hantera Smärtan i underlivet?

Och hur många dör av följdsjukdomar?

Såna tankar höll mej vaken i natt.

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Usch, jag blir alltid så illa berörd, in i märgen när jag ser sådant här på TV mm. Såg ett program om ett par tjejer som man fick följa och de var med och filmade vid omskärelsen och hennes paniska blick in i kamera förföljer mig än och det skär genom hela kroppen… det är en jäklig konstig tradition de har… men förhoppningsvis så kan det komma in nya influenser som kan få dem att inse vad det är som är rätt och fel. Finns ju många som utför av gammal tradition även om de känner att det är fel.

  Gilla

  Svara
  • Ja, jag såg ju en dokumentär om en kvinna som bodde i ett flyktingläger och vägrade låta sin dotter omskäras, vilket innebar att mannen lämnade henne och hon blev väldigt utsatt av ”alla andra”, men hon härdade ut, och fick till slut möjlighet att fly till USA. Dottern blev inte omskuren. Fantastisk mamma!

   Gilla

   Svara
 2. Ja det är hemskt med könsstympning. Men det är inte en muslimsk sed även om en del muslimska länder, som Somalia, hör till de områden där det är väldigt vanligt. I bland används religionen som ”ursäkt” ibland är det något annat, och tyvärr vill kvinnorna själva bli det då de itutats att de inte är fina eller giftasvärdiga om de inte är det…

  Gilla

  Svara
  • Ja, vi människor vill ju tillhöra Flocken, och det är det viktigaste av allt. Att bli utstött och ansedd som Annorlunda och inte få vara med är värre än allt. Men jag vet att det är folk som nu kämpar för att omskärelse ska upphöra, även om det kommer att ta många år till innan det upphör i verkligheten.

   Gilla

   Svara
 3. De männen är lika grundlurade som kvinnorna. Det är ju normaliserat där och de ”vet” att oomskurna kvinnor är opålitliga och blablabla. Männen är fångade i samma kulturella nät. 😦

  Gilla

  Svara
  • Jo, så är det ju. Det är som om människor i dessa kulturer är helt styrda av sin sexualitet, så att den måste stympas och härdas och utsättas för allehanda konstiga ”skydd” (täcka hår, eller hela kroppar med stora svarta lakan…etc). Visst är de ”fångade” allihop. Lurade.

   Gilla

   Svara
 4. Vad jag läst om det hela så hörde könssympning till kulturen redan innan ”profeten Mohamnmed” startade religionen islam. Han skall då enligt Koranen ha uppmanat en ”omskärare” att ta så lite så möjligt då ”den lilla knoppen var till glädje även för mannen”. Detta kan tolkas som att han var emot könsstympning eller som att han biföll det men i lindrigare form. Hursomhelst är alla muslimska kvinnor definitivt inte stympade.

  Gilla

  Svara
 5. Absolut. Men dock ger ”näthämtad” info från t e x Amnesty bilden att majoriteten av muslimska kvinnor inte är omskurna, och i så fall är det en liten aning felaktigt att skriva ”varje muslimsk kvinna”. De menar också att i de afrikanska områden/kulturer som det rör sig om stympas även kristna flickor. Könstympningen verkar således vara äldre än religionen islam, och framförallt brukas denna hemska sed inte alls bara bland muslimer, och framförallt inte bland de flesta muslimer.

  Gilla

  Svara
  • Men jag har väl inte skrivit att alla muslimska kvinnor är omskurna? Jag har väl bara skrivit om dom som ÄR omskurna och hur helvetiskt detta måste vara? Jag VET nämligen inte alls vilka som blir omskurna, bara att detta fenomen är otroligt hemskt! Och att det på något sätt drabbar båda könen. Gissningsvis.

   Gilla

   Svara
   • Nämen. Nu har du ju ändrat i ditt inlägg, sedan min kommentar, där det förut stod ”Detta övergrepp måste förfölja varje muslimsk omskuren kvinna resten av livet” och strukit ordet ”muslimsk”! När det är formulerat som i din nya version håller jag helt med dig.
    Jag tror att vi även är överens i sak på det stora hela. Min invändning var att du i den förra versionen av ditt inlägg beskrev könstympningen som en muslimsk företeelse vilket inte var helt sant.

    Gilla

    Svara
    • Vad bra att du blev nöjd. Jag ville inte att någons skulle haka upp sig på fel saker i inlägget, för det var könsstympningen som var huvudämnet och inget annat. Vilken grupp som gör det eller vilken religion de tillhör är inte det viktiga.

     Gilla

     Svara
     • Ovanståend inlägg skrev jag, erviluca, och råkade bli anonym… 😛

      Gilla

      Svara
      • Ok. Ja jag förstod det, att du inte alls var ute efter att peka ut muslimer, men att det enligt min åsikt förut såg lite ut som, eller kunde uppfattas som, att detta var en muslimsk sedvänja. Och om jag var en irakisk eller iransk eller bosnisk muslimsk kvinna t ex skulle jag tycka det var trist om folk trodde att jag var omskuren… Jag är inte expert men har uppfattat det som att den är en sed som hör till vissa delar av Afrika, och att där kan allt möjligt användas som ursäkt för denna vidrighet, däribland islam eller någon annan religion eller ”tradition”.

       Gilla

       Svara
     • Men en sak till: Inte var det för att ”jag ska bli nöjd” som du ändrade detta?!. Blir inte du också ”nöjd” om du inte bidrar till fördomar mot muslimer genom din blogg?

      Gilla

      Svara
      • Jo, det viktiga är att det som jag ville föra fram blev synligt. Och några fördomar vill jag inte sprida! Så du har helt rätt!

       Gilla

       Svara
 6. i have never heard anything like this before, it is beautiful. best of luck with your posts.http://www.casaemail.com.br

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: