RSS Flöde

Man KAN åka vilse fast man har GPS! /erviluca

Postat den

Jag har inte varit på IKEA på läääääääääääänge, eftersom jag dom två-tre senaste gångerna aldrig kom fram. Jag snurrade runt på vägar utanför norra Stockholm, hit och dit, vid ett par tillfällen, och till slut gav jag upp och åkte hem igen. Sen bestämde jag mej för att inte ens försöka åka dit. Jag insåg att jag inte hittar. Punkt.

Fast jag HAR hittat dit vid NÅGRA tillfällen, men då har jag snurrat runt så mycket innan, att jag omöjligt förstått vägen DIT. För vägen HEM är ju INTE samma som vägen DIT, för den är ju åt ANDRA HÅLLET.

Jag tycker att man borde skylta MOT IKEA FRÅN ÅKERSBERGA! Alternativt bygga ett IKEA nära Åkersberga.

Men idag vågade jag! För att jag har en GPS! Det gällde bara att ta reda på ADRESSEN, för den kära GPS:en VÄGRAR skriva ”IKEA” eller något annat stort varuhus etc. Jag vet, för jag har försökt. Så jag tog reda på att IKEA, Barkarby, ligger i Järfälla (!) och på gatan Folkungavägen (med bara ETT k) 50. Fast GPS:en ville INTE godkänna nr 50, så det fick bli BARA Folkungavägen i Järfälla.

Sen startade vi, Gun-Pia Svensson och jag.

Hon är MYCKET tålmodig, Gun-Pia Svensson, kan jag säga. Hon blir ALDRIG irriterad eller arg när man kör fel – hon säger bara lugnt ”Gör om rutt”, alternativt ”Gör en U-sväng om X km/mil”.

Gun-Pia Svensson vet inte alltid när dom byggt om vägar. Det är ETT  problem. Hon säger: ”Kör 350 meter, sväng därefter HÖGER!”, men så upptäcker jag en stor cementvägg där! ”BOINK!” Typ.

”Men GPS sa att jag skulle…..” duger nog inte när polisen undrar varför man körde rätt in i betongfundamentet….

Näe, det är bara att svänga VÄNSTER direkt, liksom.

Då säger Gun-Pia S lugnt: ”Gör om rutt!”. Men hon vet fortfarande inte att jag åker på en alldeles nybyggd väg, för den finns inte i hennes värld! Så hon fortsätter att prata ”gallimattias”, typ. Och i mitt huvud bara snurrar det, och jag chansar ”höger” och så chansar jag ”vänster” och stackars Gun-Pia forsätter lugnt: ”Gör om rutt!” eller ”Gör en U-sväng om 350 meter”.

Så håller vi på så en stund. Tills jag kommer till en väg som FINNS i Gun-Pias värld. Då blir det ordning och reda igen. Och jag kommer till IKEA till slut. För jag SER huset! Gun-Pia tycker håller inte med. Hon envisas med att jag ska svänga VÄNSTER fast jag ser att IKEA ligger åt HÖGER.

Fast hon vet ju inte att jag ska till IKEA – utan bara till Folkungavägen – kan jag försvara henne med.

”Håll käften!” fräser jag och stänger av henne. Helt rått.

Sen ska vi HEM. Klickar på ”HEM”. Det går jättebra….tills hon säger:

”Sväng nästa avfart HÖGER”, och jag VET med min intellektuella (!?) bit av hjärnan att jag sen ska VÄNTA på att hon ska säga ”Sväng HÖGER ” (NU! liksom), men jag blir lite stressad av alla bilar hit och dit, och skyltar och allt, så jag svänger HÖGER direkt!

FEEEEEL!

*suckar tungt*

Inser att jag kan köra VILSE med en GPS, som heter Gun-Pia Svensson, FAST hon säger tydligt och klart NÄR jag ska svänga, bara för att jag är så himla VILSE i huvet, liksom.  Eller för att jag inte riktigt LITAR på Någon! Inte ens en mekanisk röst i en liten fyrkantig grej! FAST den är intellektuell….eller typ ”icke-emotionell”.

Ibland ska man INTE lyssna på sin känsla. Speciellt inte när man är JAG och kör bil, eller ska gå  någonstans dit man inte hittar. Typ HEM, i detta fall.

Gun-Pia S. säger lugnt: ”Kör 5, 3 km (!) och sväng därefter till höger”, och jag suckar och tänker:

”FEMKOMMATREKILOMETER FEL!!! HERREGUD!!”

Det är dyrt och tidsödande att vara helt lokalsinnelös, kan jag säga.

HerreGud!

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. when i come to your blog i always get interested on what you had written. lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: