RSS Flöde

Jobbigt att vara populär /erviluca

Postat den

OJ, vad Flisa är Populär bland killarna i huset. Oj oj oj!

Men Flisa älskar bara EN hundkille i Hela Världen och det är Duffe (omdöpt till Einar, men Flisas värld heter han Duffe). Duffe är min syster och svågers rumänska gathund. Flisa ÄLSKAR honom! Hon ser nästan i kors när hon tittar på honom, och han är DEN ENDA som får nosa henne i stjärten, och var han vill (!), utan att hon rör en fena!

Alla andra fräser hon på när dom försöker nosa henne i baken. ”BORT!” fräser hon.

Utom när hon löper. Då vill hon ha ALLA killar! A L L A ! ! Då beter hon sej som värsta Hyndan. Då skäms man när man är ute med henne. Hon viiiiker svansen snyggt åt sidan och trycker upp sitt underliv i nosen på Vilken Hund Som Helst! Helt utan urskiljning.

Men när hon INTE löper duger BARA Duffe.

Nu är vi på ”landet” med två hanhundar. Dom följer Flisa som skuggor. Hela. Tiden. Då och då vänder sej Flisa om och fräser: ”STICK!” (på hundspråket). Hanhundarna ”hör inte”. Dom fortsätter vara skuggor.

För en stund sedan, när Minsting hoppade i poolen och badade, hoppade också Flisa i och började simma runt och hugga efter (inbillade) flugor – en av hennes älsklingssysselsättningar! Killarna blev som galna! Dom hatar vatten, av vad jag förstår, men VILLE HAAAA Flisa. Jag såg hur dom riktigt Övervägde om dom skulle hoppa i dom också….

…men det gjort dom inte. Som tur var. För dom har ju TRE TON hår på sej och det skulle ha tagit TVÅ VECKOR för att få dom torra. Tror jag.

 

Nu ligger Flisa vid mina ben. Unghanen har inte givit upp än. Han går i cirklar runt henne och smågnäller. Flisa morrar hotfullt, och fräser till då och då, men han fortsätter: ”SNÄÄÄÄLLLAAAAAA!!! SNÄÄÄÄLLLAAAAA!”. Jag undrar om  han vet vad han vill. EGENTLIGEN.

Av och till kliver Milton in i spelet och säger till unghunden: ”Nu får du fanemej lägga av!!!” Då blir unghunden ARG och så bråkar dom en stund.

”Är det för att dom har ballar som dom håller på sådär?” frågar Minsting.

”Ja”, svarar jag.

”Då borde dom ta bort dom!” suckar Minsting. ”Ballarna alltså.”

”Ja”, svarar jag.

”Vi får väl hoppas att dom ”vänjer sej” vid den Härliga Doften av Flisa innan veckan är slut”, säger jag sen.

”Tänk att ballarna kan styra en hel hund”, funderar Minsting.

Ja, du skulle bara VETA hur mycket ballar kan styra….tänker jag.

 

 

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: