RSS Flöde

Lurad IGEN! /erviluca

Postat den

Hej och hå!

Här har ni en äkta NAIV och BLÅÖGD BLONDIN, som EGENTLIGEN inte är så dum – näe, ganska SMART faktiskt, iallafall på VISSA saker – men jag är så oooooooooerhört lättlurad!

Jag har en DJUP och INNERLIG tro på att människor TALAR SANNING, ÄR relativt ÄRLIGA och INTE luras.

Jag tror också att MÄNNISKOR är i grund och botten GODA, att dom flesta VILL VÄL och att det dom säger för det mesta är det dom verkligen MENAR.

Jag är själv så ärlig så att jag säger att jag ibland luras lite. DET är ärligt det.

För den som säger att den ALLTID säger SANNINGEN och ALLTID är ÄRLIG , är INTE ärlig. För INGEN människa i detta UNIVERSUM är alltid ärlig och säger det dom tänker och känner innerst inne. Det slutar man med när man är barn någon gång. För att TALA SANNING kan såra folk.

Och att TALA SANNING gör att man måste ”förråda sej själv” ibland, och det vill MAN inte. Man vill ibland ”spela teater” och visa upp en fasad som passar i det sociala spelet. Så ÄR det.

Så alla ljuger lite grann då och då, för att passa in, och för att det ingår i Det Sociala Spelet.

Men när det kommer till VIKTIGA saker, där man egentligen SJÄLVKLART borde vara SUPERÄRLIG – DÅ är jag ärlig och har jättesvårt att förstå att andra INTE är det.

Oärligheten kommer sej av att folk är penga-giriga. Folk vill ”vinna” på sina penga-, och saker-transaktioner. Och därför spelar dom fula rävspel.

Men jag vill inte tro det. Eller så vill jag så gärna att när en människa säger att: ”Bilen går jättebra, men vi säljer den bara för att vi behöver en större bil, för vi ska bli fler i familjen”, då är det SANT! 

Jag har precis träffat en stycken ”Jan”, som såg mer ut som en Muhammed (som vanligt…*suckar*) och som hade en nyopererad mamma och en jättesjuk  pappa, som  han tar hand om på dagarna….

…och bilen skulle säljas för att den var för liten, för att ”rullstolen inte får plats” i den. Och det såg ju jag också; att en rullstol får inte plats i den bilen!

Men det var så många saker han GLÖMDE att berätta…..

…och så många saker jag GLÖMDE att fråga….så i mångt och mycket kan man väl säga, till HANS försvar, att om frågan inte ställs, så kan man ju inte svara på den.

Inte precis den här bilen...men lik.

Och så sålde han bilen ”i befintligt skick”, vilket jag själv skrev under, för jag SÅG ju med egna ögon att det var en FIN bil.

Snygg färg, liksom.

Men att AC:n inte funkar och att baklåset är uppbrutet och trasigt och att bilen därmed inte går att låsa där bak – DET frågade jag inte om!

Men han SA faktiskt att OM ABS-lampan lyser, så ska man starta om bilen, men då trodde jag att ABS-lampan lyser ungefär en gång om året, eller nåt…Han SA INTE att den lyser en gång var 5:e minut! Och jag frågade inte hur ofta den lyser heller, för den delen….

Han sa att man måste ”trixa lite” med nyckeln för att få bilen att starta, men han sa inte att man måste trixa och trixa och trixa och trixa och trixa och trixa (!!) med nyckeln för att få bilen att starta, och jag frågade heller inte HUR LÄNGE man skulle trixa med nyckeln….

Nu är det bara att gå och gräva ner sej i skogen.

Because, I DID IT, again!

Och förresten är vinterdäcken i något förråd i Hallunda, eller var det Hallonbergen (?), och dom skulle jag få ”sen”. Och blåögd som jag är – både i praktiken och bildligt talat – trodde jag på att jag kommer att få dom ”sen”…..

NU ska jag bara fundera igenom VAR det är bäst att gräva ner sej…..

Bilen kan stå där den står, för den är ju iallafall rätt SNYGG och har en snygg färg……

…… och om några dagar kryper väl någon in via bakluckan och kör iväg den…

….och kanske är det lättare att starta den med startkablarna än med nyckel…..

….och vad är väl några tusenlappar hit eller dit?

 

PS. Vad händer om Någon råkat tanka en bil med bensin, om den egentligen skulle tankas med diesel? DS

 

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Hej pe5 erVilken fin sida ni har, roligt att titta runt.Jag har en fle4derbuske hemma hos mig och har gjort saft, det e4r gott, hoapps ni fe5r chans att gf6ra egen saft ne5gon ge5ng.Jag tycker er frf6ken Marie har ett toppenjobb som fe5r jobba med elever varje dag.Ha det bra varje dag i skolanHe4lsningarAnna Pettersson fre5n Viby (ne4stan Visby) ligger 4 mil utanff6r d6rebrodet kan ni kanske leta upp pe5 Sverigekartan

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: