RSS Flöde

Bagarens barn…./erviluca

Postat den

 

Skomakarens ungar…..

……. och familjeterapeutens familj….

Hur blir det, liksom?

Familjeterapeutens barn??

 Bagarens barn får inga bullar – svälter ihjäl. Skomakarens barn får inga skor – går sönder sina fötter. Familjeterapeutens barn får ingen ”terapi”…? – blir galna!??

Suck!

Minsting är på väg in i något slags puberterande.

 

 Jag som, ”äääälskar tjuriga tonåringar”, som färgar håret svart, sätter ringar i näsan och fräser ”under lugg”…

…..PÅ JOBBET (!)….

….blir alldeles Perplex!

VEM ska familjeterapeuten ringa, liksom, när hennes son kommer med ”slag under bältet”…..

….. och ”hittar värsta kärlekskänsliganervknutan” mitt i magen/hjärtat (på mej) …..

…..och får mej att bli STUM??

VA??!?!

Alla ”goda råd” jag kommit med till andra….

…är Spårlöst försvunna!

Jag får anlita en deckare för att hitta dom.

Eller så får jag radera ALLT jag skrivit och tyckt och tänkt om andra och andras barn i alla år….

….för metoderna funkar inte!

Näe, ärligt talat så går mina ”mamma-metoder” jättebra så länge dom utövas på såna som inte hänger som en liten apa i mitt hjärtat….

…liksom.

”STRAFFA honom!” skriker ”fan och hans moster” och alla deras släktingar!

JAG. TROR. INTE. PÅ. STRAFF.

Må himlen falla ner och blixten klyva mej, men JAG TROR INTE PÅ STRAFF.

Jag återkommer om 10 år.

När Minsting sitter i fängelse. För att Äntligen få uppleva ett Riktigt Straff!

”I sin längtan efter att få ett Straff (som han aldrig fick som barn) rånade han banken i Säffle. Åkte fast. ”

…..skriker rubrikerna i Expressen år 2022.

Sen har dom en bild på en gråhårig gammal erviluca, som envist sitter och säger:

”Jag. Tror. Inte. På. Straff”.

För envis är jag.

Som en jävla……

…åsna!

Mina ”stackars söner” sa till mej för några år sedan:

-”Mamm, kan inte vi OCKSÅ får utegångsförbud!?” för det hade grannbarnen Ludde och Simon fått….

…så suckade dom djupt:

-”Vi får ALDRIG  några straff!”

Men jag tror ju på att TALA till rätta, SKÄLLA tillrätta…..

….. eller prata om hur det blir för ”dom andra/dom som utsätts” …..

…eller så får dom ”rätta till” det dom gjort fel, och/eller säga förlåt.

Men jag tror inte på Straff.

Jag tror straff skapar frustration och en känsla av att Vilja Ge Igen:

-”Dumma Mamma! Hon fattar inget! Jag ska minsann visa henne!!!”

Lite så.

Och DET fyller inte sitt syfte då.

Jag kan ha fel.

Absolut.

Men jag återkommer 2022 om detta.

….om jag lever då, för om Minsting tänker trappa upp den här tonårsgrejen med sitt:

– manipulerande

– slag under bältet

– krokodiltårar 

 -”inte-svara-på-tilltal”

 -”gömma-sej”

– vägra!

…….så kanske jag:

 1. Fallit död ner (=finns inte 2022)

 2. Börjat köra med straff x 10!

3. Blivit gråhårig, rynkig, förvirrad och hängbröstig….

….. så att jag snubblar på brösten och döööör!

 

Typ. Man vet aldrig.

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Det kommer en för nära och då förblindas man, tyvärr. Allt blir suddigt och man går vilse. Minns när jag jobbade i sjukvården och var hur proffsig och klok som helst, men när det hände något ”privat” så visste jag ingenting. Det är som om all kärlek gör att allt blod rusar från hjärnan och man blir yr och förvirrad.

  Men du kommer att skratta åt ditt inlägg 2022.

  Gilla

  Svara
  • Absolut! Jag vet ju att när man är inblandad med sitt hjärta, funkar inga ”metoder” eller något ”proffsigt beteende” och det är väl egentligen tur det! För fy vad hemskt och jag inte skulle ”gå igång” på saker som barnen behöver känna att mitt ”hjärta är med” på…. Jag ÄR verkligen MAMMA när jag är hemma, och inte familjeterapeut. Jag är ju inte familjeterapeut i mina relationer heller, för den delen. Bara Helt Galen…av kärlek! 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Gör det hela till en lite rolig pjäs som ni ska spela upp. Rollspel liksom. Och så byter ni platser med varandra. Minsting är terapeuten och du är den sökande. Så kanske han hör hur tokigt vissa saker låter som den sökande säger. Om du nu kan få honom att spela teater med dig.

  Gilla

  Svara
  • I så fall får han vara mamma och jag son…inte blanda in min yrkesroll…
   Men nu är det plötsligt ”som vanligt” allt. Det är som om behovet av att ”provocera” och testa kommer i chok. Det har varit så för Mellan också: Lugnt lugnt lugnt lugnt lugnt och sen PANG! kommer trots och elände och skit, tills jag knyter mej själv i dubbelknutar av frustration, och då är det plötsligt slut.
   Puh!
   Tur att man får vila och hämta kraft emellan….
   🙂
   Jag är en rätt bra mamma ändå….för att inte säga skitbra….nästan bäst faktiskt….
   Fast tyvärr kommer jag aldrig bli en sån SUPERSTRÄNG typ som KRÄVER lydnad (annat än då vi ska åka någonstans och Minsting, tex, MÅSTE åka med – som det var på nyårsafton….men jag fick med honom till slut…).

   Gilla

   Svara
 3. Jag gillar Hasses råd…

  Hemikram och heja dig!

  Gilla

  Svara
 4. Jävla skit wordpress som jag inte får logga in på nuförtiden. Jag får skriva inlägg osv, men jag kommer inte in som erviluca med min lilla bild och sånt…Dumma WordPress!!!

  Gilla

  Svara
 5. Kul blogg…

  Gilla

  Svara
 6. Martin J Sällberg

  Bra skrivet! Jag tror inte heller på straff. Och speciellt tror jag inte på att betrakta förmåga till ”medvetna val” som grund för straffansvar. Det leder ju bara till att människor tvingas till att verka sakna förmåga till medvetna val. Du får gärna svara mig med email. Fantastiskt att det finns människor som inte alls tror på straff!!! Tack!

  Gilla

  Svara
 7. Reblogga detta på erviluca och kommenterade:

  Tror fortfarande inte på straff.

  Gilla

  Svara
 8. Ping: Straff skapar hämndkänsla /erviluca | erviluca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: