RSS Flöde

Lite sjuk….eller inte? /erviluca

567A7616-755A-4434-8281-542E1D34507F

 

Förrförra veckan började det mola i magen – i nedre regionerna. Det kändes som mensvärk så jag tänkte att det är ”kvinnopaketet” som har problem. Det släppte inte utan blev bara värre och givetvis började jag googla symtomen : resultat = Äggstockscancer.

C0306B42-42A6-46F3-A8CC-3261CFC2C819

”Jaha, då är det min tur nu då”, tänkte jag, och började leta efter en gynekolog som kunde ställa diagnosen. Jag funderade på hur det skulle kännas att bli skallig och hur illa jag skulle må av cellgifterna och hur jag skulle klara min ekonomi som sjukskriven. Operation bekymrade mej inte; man somnar och när man vaknar är det klart. ”Ta hela paketet!” tänkte jag. Det är ändå färdiganvänt.

 

Så började jag tänka på sönerna och hur jag skulle presentera detta för dom; ”Ska jag samla alla fyra och berätta eller ta det för var och en? Hur blir det för Storing att få höra det ensam där uppe i Luleå? Hur kommer dom att reagera?”.

27F099CD-C37F-4F1C-88A2-685BD991CBC9

Det kändes sorgligt att inte få uppleva barnbarnen alls och att genomgå hela sjukdomen ensam, och jag tänkte att det skulle bli ensamt på sjukhuset….men sen kom jag på att jag skulle ha en laptop där och äntligen skriva den där jävla boken. The Book, liksom. Boken skulle heta ”Till Min Söner” och både beskriva varje son för sej ur min synvinkel (uppväxter, minnen) samt min uppväxt. Den skulle dom ha sedan att läsa när jag var borta.

06017B7E-AA28-49F1-8ACF-EB88932D0782

 

Jag tänkte också planera för min begravning, och försöka få sönerna att förstå att det finaste dom kan göra för mej är att leva ett rikt liv med mycket kärlek och lycka, men också sorg och att inte låta sorgen över att jag inte finns slå undan fötterna på dom.

Så fick jag äntligen tid hos en gynekolog. Det är inte helt enkelt ska jag säga. ”Är du patient här sedan tidigare?” ”Nej”. ”Då är det fullt.”

2637610D-7066-4A43-81A4-A263FE4ECBAF

På morgonen när jag skulle till gynekologen hade jag så ont i magen att jag behövde ta smärtstillande för att kunna stå upp. En kort stund funderade jag på att ringa ambulans, faktiskt, och en liten stund stod jag och förbannade det jävla singeltillståndet som gör att jag alltid måste göra allt själv. Hade jag haft en man kunde jag bett honom köra mej. Och trösta mej.

Jag tog mej till gynekologen och tänkte på vägen att hen skulle bli chockad över vad hen såg och skicka mej direkt till sjukhuset för operation…..

E56BC796-5DF2-4B9D-B002-9C413854A0B9.jpeg

Gynekologen var en trygg kvinna min ålder som direkt sa att smärtor från tarmarna känns likadant som menssmärtor, och att hon trodde att jag kanske hade fickor på tarmarna….”bla bla bla….” – INNAN hon ens undersökt mej! ”Vänta du!” tänkte jag.

”Allt ser fint ut och du är helt frisk. Ingen äggstockscancer.”

Eeeeeeh, what!?!

4BD87B71-502E-4B09-AEC6-4C91547C6DA4

Jag blev såååå lättad! Och förvånad. Men gynekologen gav ett otroligt proffsigt och tryggt intryck så jag litade på henne till 100 %.

”Jag tycker du bara ska äta flytande föda i några dagar och se om smärtan avtar. Dina tarmar behöver nog vila. Om det inte går över gå till din husläkare”. Sa hon.

Det värsta ontet gick faktiskt över att bara veta att det inte var äggstockscancer. Flytande föda i 3 dagar (jättehungrig!!!) – check! Ont i huvudet – check! Migrän – check!

Jag är frisk.

Vad nu det är.

TYP frisk.

D4C1126E-8BD3-4155-9AD4-EE972993E956

Och har en fantastiskt livlig/levande fantasi och en tänkande hjärna.

%d bloggare gillar detta: