Den hemlösa konstnären/erviluca

Postat den

https://www.svtplay.se/video/21085592/den-hemlosa-konstnaren

 

82B3EC27-CF5A-4BF6-833C-ED6429E86EE9

Jag ser på dokumentären om konstnären Valery Lyashkevich i Vitryssland och jag fascineras och förundras. När han dör kommer hans konst troligen att bli värd hur mycket som helst, men nu står han,  och lever på, gatan där han säljer sin konst för en spottstyver.

2FBB16B6-AF8A-408B-8914-BF4F32E437FF

Han är ett orginal som tycker det är viktigt att hans konst får människor att tänka. Det tycks nästan som om han inte vill sälja sina tavlor om människor vill köpa dom bara för att  tavlorna är ”fina”. ”Vad väcker tavlan i dej?” frågar han.

Han är hemlös. Varför han inte ”fått till det” med bostad och försörjning förstår jag inte riktigt, men alla hemlösa har sin historia. Väldigt få VÄLJER att bli hemlösa.

C97E1C6F-8876-4303-82C1-FC00E71C769E

Jag vill åka till Vitryssland – ja, överhuvudtaget Ryssland – och se och uppleva omgivningar, byggnader och allt, och jag vill köpa en (eller flera) tavlor av Valery. Jag vill att NÅGON ska se filmen oh köpa en liten bostad åt Valery, och jag vill att han ska få det han drömmer om: Vänner som bryr sej.

Vilken fin människa och vilken fantastisk dokumentär. Se den!

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Exact mina kännslor. Vilken underbar man och otrolig konst. Konstnärer och medmänniskor, hjälp honom få sin bostad så han kan fortsätta skapa sin konst och få ett värdigt liv. Vilken konstförmedlare kan ta hans konst till Sverige så fler kan köpa och betala ordentlig för hans konst.

    Gilla

    Svara
  2. Vilken fin gammal man.
    Så kan människans sinne vara.
    Nånting bra kommer att hända Valery .. 💚

    Gilla

    Svara
  3. Amen. 🙏🏼❤️

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar