Jaha, då är det dags igen eller Plötsligt händer det /erviluca

Postat den

Gissa vad!? /erviluca

norrgårdsvägen åkersberga 2

Nu har jag ju faktiskt bott i samma lägenhet i 7 år. Herregud! Någon måtta får det väl vara! Det är mitt längsta boende ever! 

När jag flyttade till just den här lägenheten tänkte jag att det var ”tillfälligt” och att jag skulle ”vidare”. Vart visste jag inte då, men jag visste att jag inte skulle STANNA där, i den lägenheten. Jag tyckte området var lite fel och att lägenheten var lite ”fel-planerad”, liksom. Fräsch, men fel.

stekelvägen åkersberga

Jag ville inte bo i lägenhet. Jag trodde aldrig jag skulle bo i lägenhet igen efter att ha flyttat till en villa 2000. Men sen blev det radhus, därefter bostadsrättslägenhet (nära naturen dock) och sen LÄGENHET 4 trappor upp. Fifan!

MEN i alla fall:

Efter alla åååår av letande efter NYTT boende….och alla försök att byta….och alla tankar kring VAR jag ska bo….så ska jag nu flytta. Igen.

hyreskontrakt.jpg

Efter allt tjafs kring tapeter, golv och hela fadderullan så fick jag gå på visning igen förra veckan…..Sen tackade jag JA till lägenheten, men eftersom det var fler som blivit erbjudna lägenheten (som det alltid är) så fick jag sedan vänta…..och vänta….och oroa mej….och så plötsligt fick jag ett mail: ”Vilken dag kan du skriva kontrakt?”

Eeeeh, va?! Har jag fått lägenheten?? Ska jag få flytta??

låna pengar

På MÅNDAG skriver jag kontrakt. Den 1/3 får jag ta över lägenheten. Därefter ska jag betala TVÅ hyror i TVÅ månader. Hilfe! VEM kan låna mej 15 000 kr (som det blir extra)?

Det SKA gå. Det måste gå.

Jag ska flytta till Skogås. Lägenheten har uteplats. Fattar ni hur gärna jag alltid velat ha uteplats!? Fattar ni hur mycket jag tycker om att sitta på en uteplats och att bo nära marken?

vallhornsvägen

Lägenheten är SUVERÄNT planerat. Tex så ligger hallen liksom FÖRST och sen behöver man ALDRIG gå igenom den för att komma till andra rum. Toppen! Jag gillar inte genomgångshallar (för då dras smuts in i andra rum).

Sovrummet ligger i varsin ände av lägenheten. Det är också suveränt när man har en vuxen son boende hemma, och sedan, när det blir gästrum, så får gästerna/jag vara i varsin ände av lägenheten.

Köket har en arbetsdel och en ”sitta-och-äta-del”. Det är inte ett enda sammelsurium av båda ihop. DET är också bra.

pendeltåg.jpg

NU kan det ta 1,5 tim – 2 tim för mej att komma till jobbet. När jag flyttat tar det max 20 minuter från dörr till dörr. FEM stationer med pendeltåget. Jag kommer att få så mycket tid över. Vad ska jag göra med all min nya tid?

Jag får närmare till Äldste sonen och Mellan och till min käraste kära (i alla fall enklare).

Dessutom: Sitter jag kvar på pendeltåget till dess ÄNDE åt ANDRA hållet…då kommer jag till slut till Söstra mi.

Så….

flytta 1.png

Nu ska jag snart ”kasta loss” och ”börja om”.

Jag kan och vet inget om Skogås och dess omgivningar. Det blir nya hundpromenadrundor och nya vilse-vägar för mej.

ett glas vin på altanen 1.jpg

Och när det blir lite varmare blir det ett glas vin på altanen i vårsolen. Jag njuter redan.

Men FÖRST ska jag packa allt i lådor och väskor, flyttstäda, flytta ut och flytta in, packa upp och lägga om golvet i den gamla lägenheten samt tapetsera om ett rum.

kvinna ligger i gräset.jpg

Sen ska jag ligga ner i en vecka (eller tre) och bara titta på himlen – utmattat, men (troligen) lycklig.

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Ann Hamnarström

    Grattis! Det är kanske på din uteplats vi ska ses för ett glas vin🤗
    Ann

    Gilla

    Svara
  2. Vad kul! Då hamnar dupå min sida av stan, Gubbängen (mellan Globen & Farsta 😃 Då får vi ses, jag tror det var på Marias 50-årsfest senast!!! 😬 Skogås är fint, Farsta C är bra 👍

    Gilla

    Svara
  3. Önskar så jag bara kunde skicka det 30,000 kornor (jag vet att du sa 15…) bara föt att!!! Och jag önskar sååå jag kunde hjälpa till med flytten!!! Grattis kan jag iallafall säga och skicka cyber space kramar!!!

    Gilla

    Svara
  4. Grattis! Och i morgon upptäcker du att du bott i Skogås i 20 år! Vår familj har varit ”nomader” och nu när jag räknar efter har jag snart bott här i 17 år…..

    Gilla

    Svara
  5. Grattis 🙂

    Gilla

    Svara
  6. Stefan Viktorsson

    Grattis till att kunna/få flytta till lägenhet med uteplats.

    Gilla

    Svara
  7. Sällar mig till skaran av gratulanter. Jag vill också ha en uteplats!! Underbart Erica, så glad för din skull 🙂

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar