#skylldigsjälv /erviluca

Postat den

som man sår får man skörda 1

Vi lever i en tid där det finns en underton av ”som man sår får man skörda” – alltså: är man glad och pigg och snäll och äter bra och motionerar och tänker goda tankar, så får man vara frisk och allt ”kommer till en” – det goda alltså.

Är man tjurig och otacksam så drar man till sej sjukdomar och elände, så man får liksom lite ”skylla sej själv”. För man har ju själv sått.

som man sår får man skörda 2

Får man cancer, eller någon annan svår sjukdom, ska man ”kämpa” för att ”blir frisk” och även då ”tänka goda tankar” och ”göra rätt saker” för att bli av med cancern.

Hur man fick sin cancer kan man ju undra med tanke ”som man sår….”.

HerreGuuuud vilka krav som ställs på en!

skyll dig själv 1

Så fort man är ledsen och nere och tycker att #alltärbaraskit och #allakandraåthelvete och ”#ingenfattar, så får man faktiskt skylla sej själv, för det är som att BE om mer skit. Typ. Och det vill ingen kliva in i. Så mår du dåligt: Håll käften!

Å andra sidan: Om man mår dåligt och ”håller käften” kan man få ont i magen, i huvudet och få ångest….så #prataomdet. Eller inte.

post

Är man ensam så måste man först lära sej älska sej själv, för om man bara ”hittar sej själv” så kommer kärleken till en som ett brev på posten….

…..så går man där och väntar på posten och känner att man inte älskar sej själv ett dugg och hur man än vänder på sej så har man rumpan bak, och den är dessutom för stor (för vaddå??)…..

älska dig själv.jpg

….och förresten ska du älska din kropp PRECIS SOM DEN ÄR med alla valkar, cykel- och bilringar, hängande bröst och flint….

…samtidigt som vi MATAS av ÖVERALLT hur VIKTIGT det är att MOTIONERA hela tiden och överallt, eftersom omotionerade kroppar förfaller och får diabetes och högt blodtryck och nästintill dööör, samt att ÖVERVIKT ÄR FARLIGT……

MEN: Älska dej själv PRECIS SOM DU ÄR….

perfekt liv.jpg

…..bara du motionerar, är smal, glad, tacksam, ödmjuk,, utåtriktad, lycklig, ekonomisk, rik, vacker och fullkomligt fantastisk! Precis som du är.

…eller så tycker man att man älskar sej själv så in i helvete, men ingen annan gör det så #whatsthepoint?! Liksom.

barnlöshet

Är man barnlös så är det ”MENINGEN” att man ska leva utan barn och då ska man liksom ”embraca” det.

Men om kroppen och själen och sinnet SKRIKER: #JAGVILLINTELEVAUTANBARN – vad gör man då? Adopterar? Men om man inte har råd då? Ja, då får man kanske lite #skyllasejsjälv eftersom man har skött sin ekonomi dåligt. För ”som man sår får man skörda”. Igen. Men var glad ÄNDÅ! ”Du har ju så mycket annat att vara tacksam för!”

kräkas.gif

…åsså kräks man lite, för ibland VILL och BEHÖVER man få må dåligt.

Är man deprimerad är det (numera) en SJUKDOM och då ska man FÖRSTÅ det och sätta sej in i hur den deprimerade känner så att man gör rätt i samspelet med hen. Just vad det gäller deprimerade gäller inte ”som man sår får man skörda” och det får man väl tacka #aldrigensam för, eftersom dom kämpat för göra depression mer begriplig.
Å andra sidan tycks det blir fler och fler deprimerade i vårt land – speciellt unga. Vad är anledningen till det borde vi fråga oss? Kanske anledningen är att vi inte ”får” må som vi mår, och att vi sprider ”som man sår får man skörda”….

håll käften

Det är ju ett jävla ansvar för alla och envar:

Må bra, var glad, snäll, ödmjuk, rik och snygg och håll käften om allt annat!

Punkt.

 

 

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Jag älskar det du skriver, trots att jag är man, men det beror nog på att jag är människa, läste en värld utan män också, och hur du resonerar och spyr ur dig saker. Underhållande och roligt. Hmm det där var nog samma sak? eller..skit samma, känner att jag har smittats av ditt sätt att skriva. Ha en underbar dag!

    Gilla

    Svara
    • Underbar kommentar! ”Trots att jag är man”. Jag är inte EMOT män någonstans, utan jag är FÖR MÄNNISKOR – precis som du konstaterar. Jag är emot att man inte NOTERAR ojämlikheten mer och att man inte gör något åt galna mäns beteenden, eller att man skriver MÄNNISKOR när det handlar om män i grupp som gör något, och när kvinnor gör något skriver man (tidningar/media) ”KVINNOR gick samlades för att….”, som om MÄN är MÄNNISKOR och kvinnor kvinnor….Liksom….Nåja. Hej och välkommen! ❤

      Gilla

      Svara

Lämna en kommentar