Politikerföraktet växer /erviluca

Postat den

 

File:Abir Al-Sahlani.png

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17864581.ab

Vi är många som verkligen sliter för brödfödan, och kämpar med att få det att gå ihop med våra fjuttiga löner och vad det kostar att leva idag osv. Många duktiga ensamstående mammor och pappor kämpar med heltidsarbeten och  barn och försöker få allt att gå ihop.

Att då läsa i tidningen, och höra på TV, att en riksdagsledamot som får nästan 60 000 kr/månad i ersättning (inte lön, för den har de väl också, utanför liksom…) för sitt uppdrag, dvs dubbelt så mycket som jag mfl har i lön, kan ta time out när det känns lite hårt eller svårt, och fortsätta få ersättningen ändå, så blir jag …..

…..GALEN!!!

timeout

JAG kan inte ta time out! JAG, och många av mina medmänniskor, kan knappt ens sjukskriva oss om vi är döende (eftersom POLITIKERNA fixat och donat med Försäkringskassan så att personalen där i första hand lärt sig säga ”NEJ”, och/eller så har dom lärt sej att ALLA läkare som INTE är Försäkringskasseläkare, luras (= inga intyg godkänns).

Om politikerna ska kunna ta time out, med full ersättning, borde alla andra svenskar också få göra det. Visst är det väl så att politikerna är FOLKVALDA – jag har för mej det….Alltså har jag VALT att ha en politiker som gör INGENTING och får 60 000 kr/månad för detta?!

I så fall vill jag välja om!

NU!

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. De ställer till elände för oss fritidspolitiker också. Folk tror att vi har skyhöga ersättningar fast vi bara har arvode för när vi ÄR där. Inte för sammanträden med det egna partiet eller för inläsning, så vår timpeng är inget att skryta med. Vi får heller ingen ersättning när vi är sjuka. Och för de allra flesta: Detta vid sidan av ett heltidsjobb!

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar