RSS Flöde

"Jag ska aldrig…" /erviluca

Postat den

 

När man är barn/ung har man ideer om hur det ska bli sen, när man blir stor, och att man ”aldrig” ska göra en massa saker, som man sedan gör…iallafall….

När jag var barn/ung hade jag en massa ”Jag ska aldrig”-tankar.

”Jag ska aldrig”….:

– springa sådär fult som vuxna gör

– använda bh (detta var på det glada 70-talet då kvinnorna slängde bh:n….)

– stöna till när jag sätter mej i en soffa

– stöna till när jag sätter mej i en bil

– bli fattig

– bli tjock

– sluta dansa

– bli galen av ilska

– skilja mej

– supa mej full

 

Sen fanns det ju en massa ”Jag ska alltid…” också.

”Jag ska alltid…”:

– springa snyggt

– vara vältränad

– vara snäll

– vara älskad

– älska den man som jag gift mej med

– säga ifrån på ett bra sätt

– ha kvar mina kompisar

– ha pengar

Med åldern och Livet kommer färre och färre ”jag ska aldrig/alltid”….och till slut hamnar tänker man:

”Man ska aldrig säga aldrig”….och en ödmjukhet inför Livet växer fram…och att man gör så gott man kan, och att man har sina fel och brister, springer in på fel vägar, kör fel, väjer så gott man kan…och att man är Helt Mänsklig!

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. En stor TUMME till dig :-)// Tess

  Gilla

  Svara
 2. Ett mycket roande och tänkvärt inlägg! :o)jadu… man ska faktiskt aldrig säga aldrig… jag brukar åka dit på detta aldrig!!… jag skulle AAAAAALDRIG kunna jobba som bilmontör på SAAB, sa jag när jag såg ett tv- program därifrån….. tre VECKOR senare var jag anställd där!!! Och då bodde jag ändå 45 mil från Trollhättan när jag kläckte ur mig detta aldrig…det finns många fler exempel….. *suck*hmmmm…. idé!! jag kommer ALDRIG hitta en bra karl!!…. jag kommer AAAALDRIG få ordning på min ekonomi!!…. jag kommer ALDRIG hitta ett jobb jag trivs med…..hoppas det funkar!! *håller tummarna*

  Gilla

  Svara
 3. ha ha ha, nickar igenkännande. speciellt det där om att springa så där fånigt som vuxna gör. ha ha jo, det var så att jag skulle fira lite jul i efterskott med mitt söta lilla barnbarn, därför ville jag klä mig lite fint

  Gilla

  Svara
 4. Hahahah…vilket barn tänker inte de tankarna när de växer upp?Och hur många av oss gör EXAKT det vi tänkte att vi inte skulle göra?Men…hur många av oss gör inte heller det vi tänkte att vi inte skulle göra?Äsch..hoppas du hängde med i mitt svammel?Kram och en fet tumme!

  Gilla

  Svara
  • Att vi tänker att vi ”aldrig ska…” är nog klassiskt, men sen VAD vi ”aldrig ska…” kanske är lite olika…Inte trodde jag att jag någonsin skulle få en sån där ”gammal ful kropp” heller….Dalaaaaa! Here I am!

   Gilla

   Svara
 5. Så är det ju. Som ung har man en himla massa priciper om hur man tror att saker ska vara. Men livet lär oss, på vägen att det inte alltid är så enkelt!kram och god fortsättning!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: